januari ’16

 

Nieuwsbrief Januari 2016

 

Geachte medebewoners van De Slagen,

 

Er is alwéér een stap gezet in de goede richting. Woningcoöperatie Zayaz heeft, zoals wij  in de Nieuwsbrief December 2015 hebben gemeld, ons een tijdelijk onderkomen toebedeeld!! Dat is nu een feit geworden. Wij zijn nu bijna dagelijks open op de Hoge Slagen 357, op de begane grond. Wij hebben deze locatie “Het Eerste Honk” genoemd. En nu maar zien wanneer we het “Thuishonk” in gebruik kunnen nemen, want daar willen we naar toe!!

 

Openstelling

De bedoeling is dat we elke dag van maandag tot en met vrijdag geopend zijn van 10.00 tot 16.00 uur. De openingstijden en de namen van de vrijwilligers die op dat moment als gastheer of gastvrouw aanwezig zijn staan naast de deur aangeplakt. In “Het Eerste Honk” kunt u een kopje koffie of thee drinken, een potje kaarten, muziek luisteren, sjoelen of dammen en schaken. Ook kunt u eventueel daarin les krijgen (wel eerst een afspraak maken). Ook liggen er legpuzzles waar u gebruik van kunt maken. Maar als u wilt kunt u ook gewoon langskomen voor een praatje of voor informatie.
Oproep

Heeft u goede leesboeken over, waar u niets mee doet? Breng ze naar ons, zodat we een Boek voor een boek kunnen openen!

 

Computerlessen

Binnenkort beginnen de computerlessen weer. Dus kom naar “Het Eerste Honk” en laat uw naam noteren voor deze lessen. Helaas moet u zelf in het bezit zijn van een laptop of een tablet, want we hebben zelf nog geen computers.

 

Prikbord

Als u meer wilt weten over ons aanbod, kom naar “Het Eerste Honk” en kijk op het prikbord voor meer activiteiten. Of organiseer zelf een activiteit en kondig dat aan op het prikbord. Alle goede ideeën zijn welkom! Wij kunnen u daarbij helpen.

 

Kleintjes

Dinsdagmiddag willen we een voorleesmiddag voor de kleintjes houden en woensdagmiddag een creatieve middag voor de wat grotere kleintjes. Wij willen wel dat u van tevoren opgeeft wie er komt en wanneer. We zitten nog in het beginstadium, dus alle hulp is welkom! Heeft u spulletjes over die de kleintjes kunnen gebruiken, kom ze afgeven aan de Hoge Slagen 357. We kunnen ook nog kasten gebruiken om de spulletjes in op te slaan.

 

Welzijnswerker en belastingaangifte

Op dinsdagmorgen is er bij ons een welzijnswerker van Divers aanwezig. Ze heet Elske van de Donk en ze kan u misschien helpen als u persoonlijke problemen heeft of eventueel doorverwijzen naar de juiste hulp. Zo gauw we internet hebben kunnen we u eventueel ook helpen met uw belastingaangifte. Dat kan dan alleen op afspraak.

 

U ziet het: er zit leven in de Slagen! Doe mee en kom langs! Graag tot gauw op de Hoge Slagen 357!