feb / mrt ’16

 

Nieuwsbrief Februari /maart2016.

 

Hallo allemaal,

Deze nieuwsbrief is een beetje verlaat, maar dat heeft een oorzaak! Zoals de meesten van jullie weten, hebben we geen onderdak meer in het pand Hoge Slagen 357. Daar zaten we dan ook tijdelijk. We hadden gehoopt dat woningbouwcoöperatie Zayaz ons de gelegenheid zou geven om daar wat langer te blijven, maar dat was helaas niet mogelijk. De woning was namelijk nodig als wisselwoning in verband met de verbouwing van de Hoge Slagen.

Waar kunnen we dan terecht? Op dit moment zijn we met Zayaz druk in onderhandeling om – wederom tijdelijk  –  een stekje te krijgen in de bouwkeet die bij de Hoge Slagen is geplaatst. Deze keet is in eerste instantie bedoeld voor de bewoners van de Hoge Slagen: hier kunnen zij even uit het stof en de herrie op adem komen, een praatje maken en een kop koffie drinken. En het is hier waar ODS een toegevoegde waarde kan hebben! Wij hebben immers verschillende fantastische vrijwilligers beschikbaar die kunnen helpen om van de keet een echt thuishonk te maken. Dat we daarvoor de voordeur moeten delen met de huurdersvereniging De Hoge Slagen en de coördinator van Zayaz zien wij als een kans om te laten zien dat ODS echt een kracht is die enorm veel kan toevoegen. Een ontmoetingsplek voor de Hoge én de Lage Slagen: voor niets minder zetten wij ons in! We hopen u snel te kunnen laten weten dat we u binnenkort in deze bouwkeet kunnen ontvangen. Het zal een beetje behelpen zijn, maar de koffie is niet minder warm!

Tot het zover is moeten we even de geplande voortzetting van de pc-cursus en het boek-voor-boekproject dus even in de ijskast zetten. De boekenkast en de boeken staan nu tijdelijk in de bergingen van twee leden, te weten Anny Timmermans en Mies Klamer, maar we hopen dat ze daar snel weg kunnen; anders blijft er weinig over van de spullen in deze vochtige ruimten.

Inmiddels hebben we ook een subsidie aangevraagd bij de gemeente. Als hier positief op gereageerd wordt, kunnen we daadwerkelijk gaan denken aan het organiseren van excursies. Voor de andere activiteiten moeten we afwachten wat er allemaal geregeld kan worden in het ‘tweede honk’, de bouwkeet. Maar het hoeft niet allemaal binnen te gebeuren. Want we gaan de goede kant op wat betreft het weer en dus kunnen we gaan denken aan buitenactiviteiten, zoals het bezoeken van boerderijen met streekproducten. Op de fiets, dus zorg dat uw fiets in orde is! En als we weer een honk hebben zouden we een fietsreparatie dag kunnen organiseren, zodat iedereen met een veilige fiets op weg kan.

HOPELIJK ZIEN WE ELKAAR SNEL IN BETERE OMSTANDIGHEDEN !

Met vriendelijke groet,

mede namens het bestuur,

Dries Kemme