mei / juni ’17

Nieuwsbrief mei-juni 2017

 

Hallo ODSers en alle Slagenaren,

 

Onderstaand is een leuk initiatief van deze meiden, en wij gaan daar graag in mee!
Op 16 juni moet het klaar zijn vanwege onze Jaarlijkse BBQ voor de leden.
Op dinsdag 6 juni gaan we bouwen. We hebben al een vrijwilliger en een lid bereid gevonden om deze meiden te helpen bouwen.
Wij hebben natuurlijk spulletjes nodig om de pergola “aan te kleden”,  deze kunt u elke middag (behalve dinsdag en zaterdag) na 13.30 uur afgeven aan het Honk, tegenover de BP benzinepomp op de Eekbrouwersweg 12. (Minitopia)

 

Ook wordt op 16 juni op minitopia een “midzomer art event” georganiseerd door Rezone, met medewerking van de studenten van het HKU, waar u waarschijnlijk wel meer van zal horen van deze organisatie.

 

Ons Honk zal binnenkort ook van kleur veranderen en Thomas Trum zal daar verantwoordelijk voor zijn. Deze kunstenaar (ook woonachtig op minitopia) heeft blijkbaar al naam gemaakt met zijn stijl.
Bij het Honk staat nu ook een trampoline voor de kinderen.

 

 

Beste leden van ODS,

 

Wij zijn Lisa en Amy, twee studenten van de Kunstacademie uit Utrecht. Al een tijdje zijn wij bezig met een project op Minitopia. Wij hebben voor aan het Honk van ODS een pergola ontworpen die wordt aangevuld met spullen uit de wijk.

Nu is onze vraag aan jullie, hebben jullie spullen over voor in de tuin. Dit kan van alles zijn, bloempotten, vogelhuisjes, planten, bloemen en alles wat normaal in een tuin te vinden is.

Wij hopen doormiddel van deze persoonlijke pergola, de vereniging meer sfeer en herkenning te geven.

Hopelijk kunnen jullie ons helpen.

 

Hartelijke groet,

Amy en Lisa.  

 

Opsomming van Activiteiten in 2017:

Door reorganisatie bij Divers, is het ouderenconsult (voorheen elke dinsdagmiddag) komen te vervallen. Hopelijk kunnen we daar in de toekomst weer gebruik van maken.
Elke woensdagochtend  inloop PC cursus, gratis voor onze leden.
20 januari,  KWu meter laten plaatsen in verband met de hoge kosten van de elektrische verwarming, het blijkt     achteraf dat we voor ca. € 83,00 per maand gemiddeld aan energie gebruiken.

•26 januari, Ontvangst Frank van Berkel met gezelschap op het honk, i.v.m. afscheid Frank van Berkel, deze oud wijkmanager heeft het tegelpad naar het honk mogelijk gemaakt.

•14 februari, Carnavalsmiddag voor cliënten van ac. Duinendaal, hier geholpen met 3 leden van ODS.

•April, Organiseren van het plan “Welkom in de buurt” voor statushouders, met Nellie Caron (Zayaz) Elske van de Donk (Divers) etc.

•20 April, Met 4 leden van ODS hapjes gedoneerd, klaargemaakt en rondgebracht bij Zayaz voor ca. 35 genodigden voor het plan, “Welkom in de buurt”.

•11 Mei, BBQ, t.b.v. het afscheid van de studenten van het Rietveld college uit Amsterdam deze hebben enkele activiteiten georganiseerd in onze wijk vanuit het Honk.

•As. 16 juni, BBQ, eigen bijdrage leden €8,00, niet leden € 14,00, opgeven en betalen vóór 12 juni.   Wij zullen er alles aan doen om het beter te laten verlopen als de laatste BBQ. Aanvang 18.00 uur bij het Honk.

•Augustus 2017, museumbezoek

•September 2017, BBQ.

Tijdens de ALV-2017  van onze vereniging zal het “voorstel programma activiteiten 2017-2018  bekend gemaakt worden. De datum en locatie zullen nog bekend gemaakt worden.

Namens het bestuur,
Dries Kemme
Tel; 06-41822173.